Et ole koskaan yksin – Liverpool FC

Liverpool on yksi maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista. Brändi on tunnettu kaikkialla maailmassa ja tunnustettu maailman eri kolkissa jo pitkään. Liverpool pelasi tiensä suomalaisten sydämiin viimeistään vuosituhannen vaihteessa, kun suomalaisista Sami Hyypiä ja Jari Litmanen pelasivat joukkueessa.

Sekä Hyypiä että Litmanen ovat Suomen kaikkien aikojen kovimpia futareita. Nykyään Sami Hyypiällä on oma jalkapalloakatemia, jossa hän jakaa oppejaan nuoremmille sukupolville. Myös Litmanen on edelleen aktiivisesti mukana lajin parissa esimerkiksi kommentaattorina ja hänestä on tehty myös yksi suomalaisen urheiluhistorian eniten myyneistä kirjoista.

Tällä hetkellä Liverpoolissa ei pelaa suomalaispelaajia, mutta se on säilyttänyt paikkansa monen suomalaisen suosikkijoukkueena. Monet fanit toki ovat siirtyneet Teemu Pukin myötä Norwitch Cityn leiriin, mutta Pukki Partystä huolimatta kaikki eivät ole kanarianlinnuille syttyneet. Useamman sydän sykkii edelleen Liverpoolille ja tarun hohtoisen Anfieldin stadionin tunnelmalle.

Siinä onkin urheilumaailman mittarilla jotain poikkeuksellista, kun Liverpoolin kannattajat alkavat laulamaan kannatuslaulua “You’ll Never Walk Alone”, jonka voisi kääntää suomeksi “Et ole koskaan yksin”. Liverpoolin ympärillä onkin erittäin tiivis yhteisö, jonka mukana kenen tahansa seuraa kannattavan on helppo olla.

Mikäs sen mukavampaa kuin laittaa lenkille tai matsiin hieman kannattamansa seuran kamaa päälle. Liverpoolin kannattajille paras valikoima netissä, löytyy täältä! Nappaa talteen vaikkapa Liverpoolin paita omalla painatuksella tai futissukat kesän kovia kylien välisiä matseja varten.