MLB – Major League Baseball

Major League Baseball (MLB) on baseballin ammattilaisliiga. Joukkueet pelaavat Amerikan Liigassa sekä National Liigassa. Vuonna 2000 kaikki liigat yhdistyivät yhdeksi organisaatioksi, joka on isompi ja vahvempi kuin pienemmät baseball liigat.

Siihen kuuluu jopa 240 joukkuetta. Kansainvälisen Baseball Liiton kanssa, tämä liiga järjestää kansainvälisiä turnauksia. Baseballin ensimmäinen ammattilaisjoukkue perustettiin Cincinnatissa vuonna 1869. Ensimmäiset vuosikymmenet olivat täynnä vastakkainasetteluja liigojen ja pelaajien välillä, jotka usein hyppivät joukkueista toiseen. Tänä paivana MLB:ssa on 30 joukkuetta: 29 Amerikassa ja yksi Kanadassa. Joukkueet pelaavat 162 peliä kaudella, ja viisi joukkuetta etenee nelikierroksiseen kauden jälkeiseen turnaukseen johon maailmanmestaruuskisat kulminoituvat. Paras seitsemästä voittaa.
Tulevasta kaudesta tulee tiukka ja tasainen. Esimerkiksi Washington Nationals, Los Angeles Dodgers sekä Los Angeles Angels ovat voittajasuosikkeja Betsafen asiantuntijoiden mukaan. Washington Nationals on ammattilaisjoukkue, mistä muualtakaan kuin Washington DC:stä. Joukkue on osa itäistä divisioonaa suositussa National Leaguessa. 2005–2007 joukkue pelasi RFK Stadionilla; Vuodesta 2008 lahtien heidän kotistadioninsa on ollut Nationals Park. Nationalsin korkein voittoputki oli vuonna 1994 jolloin tiimi teki maailmanhistoriaa baseballissa. Silloin joukkue tunnettiin vielä nimellä Montreal Expos, mutta vuonna 2005 MLB osti joukkueen ja se muutti Washingtoniin.

Los Angelesista tulee kaksi kovatasoista joukkuetta, Dodgers sekä Angels. Vuonna 2009 Angels voitti läntisen divisioonan mestaruuden kolmannen kerran putkeen, ja uudestaan vuonna 2013. Yhtenätoista peräkkäisenä vuotena Angelsin fanikanta kasvoi yli kolmella miljoonalla jäsenellä, ja se kamppaileekin New York Yankeesin kanssa suosituimman joukkueen paikasta. Angelsit ovat pelanneet kotipelinsä Angel Stadium of Anaheimilla vuodesta 1966 lahtien. Los Angeles Dodgersit puolestaan ovat perustettu vuona 1883, alkuperin Brooklynista. Joukkue muutti Los Angelesiin ennen vuoden 1958 kautta. He pelasivat ensimmäiset neljä kautta Los Angeles Memorial Coliseumissa ennen kuin muuttivat nykyiselle kotistadionille, Dodgers Stadiumille, kolmanneksi vanhimmalle kentälle Major League Baseballin historiassa. Dodgersit ovat voittaneet kuusi maailmanmestaruutta ja 21 kansallista kultamitalia, joka tekee heistä tänäkin kautena voittajasuosikkeja.