Parhaimmat pesäpallojoukkueet

Suomalaisella pesäpallolla menee tällä hetkellä todella hyvin. Harrastajia on paljon, ja joukkueita on monenlaisia aloittelijoista ammattilaisiin.

Miesten joukkueista tällä hetkellä paras on Sotkamon Jymy. Se on perustettu vuonna 1909, ja täten seuralla onkin pitkät perinteet. Sotkamon Jymyllä on hallussaan talla hetkellä 16 SM-voittoa, ja onkin yksi menestyneimmistä pesäpallojoukkueista kautta aikojen. Jymyllä on kaksi joukkuetta, edustusjoukkue sekä kakkosjoukkue, joka pelaa tällä hetkellä Ykköspesiksessä. Sotkamon Jymyn kotikenttä on Hiukan Pesäpallostadion. Se sijaitsee Sotkamon keskustan tuntumassa. Ensimmäisen Suomen mestaruuden Jymy voitti vuonna 1963, jonka jälkeen joukkue vajosi hetkeksi pohjamutiin. Tämän jälkeen tuli useiden vuosien tauko, kunnes vuonna 1990 Jymy nappasi toisen mestaruutensa, eikä voitoille sen jälkeen ole näkynyt loppua.

Naisten joukkueista ehdoton ykkönen kautta aikain on Lapuan Virkiä. Se perustettiin vuonna 1907 ja onkin suurin Lapuan Virkiän seuran jaostoista, joita on yhteensä 11 eri lajeissa. Lapua on hallinnut naisten SM-kisoja jopa kymmenen kertaa voittamalla kultaa, kuudesti hopeaa ja seitsemästi kisoista on poistuttu pronssimitalit kaulalla. Virkiä on pelannut jopa 47 kaudella Superpesiksessä, ja onkin ihan ehdoton ykkönen suomalaisten naisten pesäpallohistoriassa. Ensimmäisen kultamitalin Virkiän mimmit voittivat 1978, jonka jälkeen he pitivät parin vuoden tauon pääsarjasta, ja he palasivat sinne vuonna 1980. Naisten pelinjohtajana toimii Jukka Liikala, ja joukkueen puheenjohtaja on Vesa Puutunen.